Sunday, March 1, 2009

ronda2 di kuala pilah

aku n family g attend satu wedding kat kuala pilah...tak silap aku last 2 weeks kot..
aku suka sgt tgk rmh kg kat kuala pilah ni....masih kekalkan ciri2 tradisional...
kg kat melaka pun aku suka tgk gak....
pic pengantin takde....sbb cuaca amatlah panas.....tak kuasa aku nak ke sana sini dgn camera....
pic bwh ni pic aku n sedara mara...sementara tgu penganti smpi...kite org duk kat bwh pokok...
muka masing2 menahan kepanasan....termasukla aku.....

on the way balik...singgah kat satu stall yg jual daging salai...
favourite kite org tu.....daging salai satu kg rm35....
itik salai pun ada......seekor rm50....
tp kami just beli daging salai n ikan keli salai.....
pic bwh ni pic itik salai.....aku mcm ngeri nak mkn itik ni.....



pastu kite org singgah jap kat air terjun ulu bendul.....
tapi kite org kat bwh je...tak naik atas......
dah la berbaju kurung.....



ini la daging salai masak lemak cili api...n ikan keli salai yg telah dimasak....






2 comments:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

hadoi...
kecur air liur tgk daging salai masak lemak cili api tu...
huhuhu

sedap nyeeeeeeeeeeeee

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

NBL said...

Kuala Pilah memang masih lagi mengekalkan tradisi..
tapi yang best kat Ulu Bendul..
dulu aku selalu singgah kat situ lunch..
masakan kg nya memang sedap..